Оферта на деня

Вега тест - безкръвен тест за поносимостта на вашия организъм към различни храни, от Козметичен център Енигма

От кои храни трябва да се пазите, дори да ви се струват безвредни? Кои пък можете да си хапвате на корем, без да ви се лепят? Разберете с новата вега тест технология, предлагана в Козметичен център Енигма!

Вега тест за около 240 хранителни вещества и субстанции 31.90 лв вместо 80 лв Грабни

Хранителните вещества и субстанции включват:

• 17 животински протеина - меса, колбаси и яйца
няколко вида консерванти, подобрители и подсладители;
• 9 вида зърнени храни;
• 32 вида подправки, мая и олиа;
• 19 вида млечни продукти;
• 23 вида пресни плодове;
• 6 вида ядки;
• 18 вида риба;
• 5 вида варива;
• 26 вида пресни зеленчуци.

Изследват се също така чай, кафе, течен шоколад, Кока-кола, какао, бира, вино, алкохол, цигари.

Вега тест е бърз и надежден начин да разберете към кои храни имате непоносимост. Той е безболезнен и безопасен. Явява се алтернатива на кръвния тест, но е по-широко достъпен и при него не се взима кръв, не се използват игли. Резултатът е готов веднага. След края на теста ще знаете как да се храните, така че да редуцирате теглото си. Ако нямате нужда от регулиране на теглото, консумирането на храни, към които сте толерантни и разграждате добре ще Ви помогне да сте винаги във форма, да детоксикирате тялото си и да поддържате фигурата си.

Затлъстяването е резултат от неравновесие между енергията, която постъпва в тялото чрез храната, и енергията, която изразходва индивидът. Честа причина за това състояние е свръххраненето, т.е. прием на повече от необходимата за основната обмяна и за двигателната активност енергия. Доказана е връзката между повишеното тегло и редица заболявания - сърдечно-съдови, злокачествени заболявания, респираторни и психосоциални проблеми. Наднорменото тегло е болест на съвременния човек.

Неправилното хранене с полуготови, пълни с консерванти и подобрители храни, стреса и ограничената двигателна активност водят до постепенно влошаване на кондицията, тонуса и качеството на живот на човека. В България процентът на жените със затлъстяване е приблизително 35%, на мъжете 25%, на децата и юношите 10-12%. За съжаление страната ни се изкачва нагоре в класацията "нация застрашена от затлъстяване". Правилното хранене (но не гладуването и лишенията) и повишената двигателна активност са в основата на правилния подход при решаване на този проблем.

Разнообразното и здравословно хранене е важно и за хора, които нямат проблеми с теглото си, но искат да бъдат здрави и в добра форма. Хора, които искат да изчистят тялото си от натрупани токсини и шлаки и жени, който искат да се избавят от целулита. Правилният хранителен режим е особено важен за децата и подрастващите.

Ние можем да ви бъдем полезни при определяне на храните, които да консумирате, храни, които Вашето тяло разгражда напълно и извлича необходимите и ценни вещества. Определянето на тези храни става с помощта на Вега тест, който е една от последните разработки в тази област.

Ефектът от индивидуалния хранителен режим зависи от точното му спазване и от здравословното състояние. При хора с диабет, ендокринни проблеми или нарушено действие на щитовидната жлеза, жени в менопауза и хора на 45-годишна възраст резултатите идват по-бавно. При здрав човек резултатът е видим след края на втората седмица до един месец.

История
През петдесетте години на миналия век д-р Райнхолд Фол започва да измерва ел. съпротивлението на акупунктурните точки разположени върху кожата на човешкото тяло. Той свързва получените данни с вътрешните органи, на които се предполага, че отговарят тези точки. Той обединява дългите изследвания и данни и ги превръща в диагнози. Едновременно с това д-р Фол включва и лекарствени препарати във веригата затворена между пациента и апарата, който извършва теста.

През 1978 година д-р Хелмут Шимел развива тази концепция и създава система известна като Вега Тест. Този метод се базира на теорията, че всяка храна има различна енергийна структура. И за да се изследва тази структура, трябва да се създаде верига между машината, храната и пациента. Изследването се извършва чрез тестуване отговора на организма към различни субстанции въведени във веригата. От създаването на този метод до днес апаратите извършващи теста са подобрявани и прецизирани нееднократно. В момента България разполага с едни от най-добрите апаратури за тестване на непоносимостта към храните.

Предимства
Вега тест е бърз и надежден начин да разберете към кои храни имате непоносимост. Той е безболезнен и безопасен. Явява се алтернатива на кръвния тест, но е по-широко достъпен и при него не се взима кръв, не се използват игли. Резултатът е готов веднага. След края на теста се изготвя индивидуална диета, която ще Ви помогне да редуцирате теглото си. Ако нямате нужда от регулиране на теглото, консумирането на храни, към които сте толерантни и разграждате добре ще Ви помогне да сте винаги във форма, да детоксикирате тялото си и да поддържате фигурата си.

Тестване
Вега тестуването произхожда от електроакупунктурата. Пациентът дължи метален накрайник с едната си ръка, като върху определена акупунктурна точка на другата ръка се поставя друг накрайник с формата на писец. И двата накрайника са свързани с апарата, като по този начин се затваря верига. Извлеци от храна, напитки, консерванти, дори лекарства се поставят в специална сонда, която е част от веригата. Данните се отчитат от скала, която се намира на самия апарат. Ако Вашето тяло е толерантно и добре разгражда дадена храна показанията на скалата са над определена стойност. Ако имате непоносимост към тестваната храна, данните са под тази стойност. По този начин се открива чувствителност към различни вещества и храни. Пациентът не изпитва дискомфорт по време на самата процедура. Тестът продължава около час и половина. Провежда се в приятна обстановка.

Болезнен ли е тестът?
Не, Вега тест е абсолютно безболезнен, безопасен и неинвазивен.

Колко време отнема тестът?
Тестът се извършва в рамките на 50 минути. Резултатите са готови веднага.

Има ли противопоказания?

Вега тест не се препоръчва на пациенти с пейсмейкър, бременни жени и деца до петгодишна възраст.

Как работи Вега апаратът?
Вега тестуването произхожда от електроакупунктурата. Към апарата са свързани метален писец, който се поставя върху определена акупунктурна точка в основата на нокътя на палеца на едната ръка и метален накрайник, който пациента държи с другата си ръка. Във веригата затворена между апарата и ръцете на пациента участва и извлек на храна или група от храни. Измененията в ел. съпротивлението на акупунктурната точка показва дали даденият организъм добре разгражда тестваната храна.

Има ли разлика между непоносимост към храната и хранителна алергия?
Да. Хранителната алергия се проявява като хиперсензитивна реакция на имунната система и обикновено се появява в рамките на няколко минути след приема на храната. Реакцията може да е много силна и дори да причини смърт в следствие на анафилактичен шок. При непоносимостта няма определена имунна реакция.

Как да разпозная симптомите на непоносимост към храната?

Непоносимостта към определена храна обикновено се появява в рамките на 1 до 72 часа след консумацията. И поради забавената реакция на организма трудно може да бъде установено точно към каква храна е непоносимостта. При много хора проблемите започват с главоболие или лошо храносмилане, подуване, газове. Постепенно с течение на месеци или години здравословните проблеми се задълбочават и могат да се появят нови симптоми. Тези симптоми могат да варират, но хората страдащи от хранителна непоносимост са по-податливи на инфекции.

Поставя ли Вега тест диагноза?

Вега тест не поставя диагноза. Изследването дава информация за поносимостта на Вашия организъм към храните и може да подпомогне лечението Ви. Но тестът не е алтернатива на лекарски преглед. При здравословни проблеми Ви препоръчваме да се обръщате към личния си лекар.

Скрий текста

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 10 Септември до 10 Октомври 2019г.
  • С предварително записване на: 054/ 830 957, 089 982 4139.
  • Тестът е с обща продължителност от около 50 минути. Резултатите са готови веднага.
  • Вега тестът не се препоръчва на: лица с пейсмейкър, бременни жени и деца до 5г.
  • Всеки клиент може да ползва неограничен брой ваучери.
  • Всички други глобални условия на Oferti.Data.BG
Задай въпрос

Осигурено от Козметичен център Енигма

Козметичен център Енигма е първият модерен център за красота в град Шумен, предлагащ много широка гама от услуги.

Създаден през 2000г, комплексът вече 18 години инвестира в най-модерната високотехнологична апаратура на световно равнище, използвайки опита и знанията на водещи производители от Италия, Франция, Испания и САЩ.

Екипът, който работи за вас се състои от висококвалифицирани специалисти, обучени по методите на чужди и наши школи, дипломирани специалисти по медицинска козметика към Медицинска академия, град София.

Козметичен център Енигма полага грижи за вас и след извършените терапии и процедури:

• препоръчва козметика за домашна употреба;
• публикува ежеседмични обучителни статии в местната преса;
запазва разнообразието от различни серии продукти на водещи европейски и български производители, предлагано в новообособената търговска площ;
• дава възможност да получите безплатни консултации и диагностики в областта на козметиката и приложните процедури;
запознава Ви с последните тенденции в развитието на технологиите и продуктите чрез организиране на ШОУ-програми, презентации, демонстрации, семинари и лични консултации.

Салонът е член на Националната занаятчийска камара и има за своя мисия да задоволява своите клиенти по най-добрия възможен начин.

Станете част от Европейския стил на най-модерните козметични комплекси в България.

Скрий текста

Повече информация за Козметичен център Енигма можете да откриете на адрес www.enigma-bg.com

Галерия

Шумен, ул. Владайско въстание 70 054/ 830 957, 089 982 4139 www.enigma-bg.com Понеделник - Събота: 10:00 - 19:00ч
Офертата е осигурена от "ЕНИГМА"ООД, ЕИК: BG127575389, и е със срок за закупуване на оферираните услуги/стоки от 10.09.19 до 22.09.19.
Вега тест - безкръвен тест за поносимост към различни храни
Цена: 3190 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
80 ЛВ
Промо отстъпка:
60 %
Спестяваш:
48.10 ЛВ
Офертата изтича след:
17:01:20
19грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти
© Oferti.Data.BG е част oт платформата Grabo.bg. Научи още.